Over IVB

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versie

Alhoewel de Aalsterse imkersgilde 'De Vlijtige Bie' eigenlijk al in 1892 ontstond, dateren de eerste officiële statuten uit 1913.
Sindsdien evolueerde het imkeren enorm. Dat leidde o.a. tot een andere aanpak en werkwijze bij het houden van bijen.

Over de jaren heen onderging de club zelf ook enkele transformaties. In 1981 splitste de vereniging op in 2 aparte verenigingen: 'De Vlijtige Bie' en 't Land van Aalst. Tot ze in 2000, onder impuls van toemalig erevoorzitter Julien Borms, weer fusioneerden tot Imkersgilde De Vlijtige Bie (IVB).

Met 110 leden behoort IVB bij de grootste imkerverenigingen in Vlaanderen. We trachten voor onze leden een uitgebreid aanbod van diensten en ondersteuning te voorzien, zoals de organisatie van voordrachten met een gastspreker, cursussen en opleidingen, een ledenblad, verschillende evenementen en meer.

Maar ook voor niet-leden trachten we er te zijn met raad en daad. Bent u geen lid van onze verenigingen, dan kan u bijvoorbeeld wel interactie met onze leden aangaan via het online forum. Het doel van deze vereniging is immers niet enkel het uitwerken en aanbieden van een degelijke scholing voor zowel ervaren als startende inmerks, maar ook het informeren van het bredere publiek over alles wat de honingbij aangaat.

Om een uitgebreide geschiedenis over IVB te lezen, klik hier.
Heeft u suggesties over zaken die u graag op deze website zou zien verschijnen, geef dan gerust een seintje en dan zien we wat mogelijk is.

Veel plezier!

 

Jef Smet
Voorzitter IVB

Ondernemingsnummer: 0898.651.748

Adres van de maatschappelijke zetel:

Berkenlaan 90

9310 Gijzegem Belgïe