Recente reacties

 • Reactie op: Koninginnenkweek met eenraamskasten   8 maanden 1 week geleden

  Vandaag laatste geboren koningin genummerd en in bevruchting kastje gestoken.
  Heb 9 koninginnen van de 10 larfjes en 9 van 9 opgetrokken doppen.
  Alvast dank aan guy voor zijn werk om de larfjes klaar te maken. Hopelijk raken ze nu ook nog bevrucht.

 • Reactie op: Plantenruildag   9 maanden 4 weken geleden

  Bedankt aan Kris Sterck voor de planten en aan Jef voor de goede ontvangst. De planten hebben een leuk plaatsje in de tuin gekregen. Nu nog wachten op stuifmeel, bloemen en ... bijtjes!

 • Reactie op: Koninginnenkweek met eenraamskasten   12 maanden 1 dag geleden

  Werner,

  een eenraamskastje is een kastje waarin één raam met broed en opzittende bijen zonder koningin gehangen wordt met de bedoeling dat de bijen redcellen zullen optrekken om op die manier een nieuwe koningin te kweken. Marcel zal dat volledig uiteenzetten op de vergadering van 17/4.
  Tot dan Jef

 • Reactie op: Koninginnenkweek met eenraamskasten   12 maanden 2 dagen geleden

  Ik zou graag naar de cursus komen, maar kan er me iemand eerst uitleggen wat een eenraamskast is ? Ik ken dat begrip niet. Ik imker zelf met 10-raams dadant blatt en doe aan koninginnekweek in Miniplus kastjes. Bedankt. Werner

 • Reactie op: Nieuwe website   12 maanden 4 dagen geleden

  We zijn nu een maand verder. Alle leden hebben ondertussen een account en de eerste feedback en commentaar op de site is ontvangen. Bedankt aan iedereen voor de complimenten! Hierbij ook een oproep aan alle leden om de pagina ledensectie/downloads (deze pagina is enkel toegankelijk voor ingelogde leden) eens te bekijken. Dat zijn allemaal bestanden (handleidingen en werkdocumenten) van de oude site. De bedoeling is dat er bij elk van de documenten een begeleidend artikeltje geschreven wordt om het op de site overzichtelijker te kunnen presenteren. Wie voelt zich geroepen om mee te helpen deze site te vullen met nuttige info voor imkers zodat we van deze site een succes kunnen maken?